Simpelt værktøj sætter fart på en ellers manuel proces

Mikrolabs sprøjtefilterpresse tages dagligt i brug i sommeren/efteråret, når ballastvand på store fragtskibe skal testes og filtreres af DHI. DHI undersøger med diverse laboratorieanalyser om de rensningssystemer, der er installeret på fragtskibene, renser ballastvandet, så der ikke bliver transporteret organismer rundt i verden. Er vandkvaliteten i orden efter en tur gennem rensningssystemet, kan de forskellige fragt- og containerskibe få godkendt deres egne rensningsanlæg. “Sprøjtefilterpressen er supernem at bruge.

Den skal plugges ind med en snaplås til trykluft, den er nem at flytte og kræver ingen større anordning. Mikrolab lavede én studs, der passede til vores trykluftshane. Jeg tog et foto af vores trykluft og sendte til dem. Ligesådan tog jeg foto af vores sprøjter, der ikke passede til den adapter, der sad på sprøjtefilterpressen. Mikrolab var meget fleksible og lavede sprøjtefilterpressen efter vores behov. Man skal ikke skifte noget ud i laboratoriet, det bliver tilpasset, og den er meget nem at sætte til”, siger Signe Kristine Qualmann, laboratorietekniker, DHI.

Ergonomisk aflastning med Mikrolabs udstyr

Laboratorietekniker Signe Kristine Qualmann skulle som nyansat udtage prøver med 60 ml testopløsning i sprøjte fra 20 akvarier med testfisk 3 gange om ugen igennem 1 år. ”Efter vandudtagningen skulle der så presses igennem et sterilt filter, som gjorde det endnu hårdere at trykke vandet igennem. Det kunne jeg hurtigt mærke, at mine hænder ikke kunne holde til, ” fortæller Signe Qualmann. Idet Signe var ny på DHI og kunne se på prøveprocessen med friske øjne, og for at undgå skader hos sig selv og kollegerne, anmodede hun ledelsen om at investere i en sprøjtefilterpresse fra Mikrolab.

Den er blevet taget godt imod, og de, der har vænnet sig til at bruge den, er glade for den. ”Sprøjtefilterpressen presser hele tiden med det samme pres på en bestemt bar, dvs. samme intensitet, og ja det giver da en mere ensartet prøve. I stedet for at man halvvejs igennem skal ryste hænderne og risikere, at der kommer et vakuum ind. Det giver mere ensartede prøver, fordi der presses igennem med samme styrke”, mener Signe Qualmann, der så samtidig er forskånet for ensidig og hård belastning af fingre og hænder.

Fakta om DHI

DHI er en selvejende institution, der arbejder med projekter i mere end 140 lande og repræsenterer mere end 50 års viden inden for vand og miljø med målinger på kvalitet og miljøpåvirkninger. Det gælder både vandløb, grundvand, hav, kystlinjer, havne eller oversvømmelser. DHI løser vidtspændende og udfordrende opgaver ved projekter globalt såvel som lokalt i Danmark. DHIs mål er at gøre deres viden global tilgængelig for deres kunder og partnere gennem deres helt eget software. De er således med helt fremme teknologisk og deres tests er valide over hele verden.

Mikrolab tilbyder ergonomiske hjælperedskaber der skaber trivsel i laboratoriet

For laboranten, laboratorieteknikeren og bioanalytikeren er dagligdagen i laboratoriet præget af mange gentagne rutineopgaver, der stiller krav til medarbejdernes fysik og gode vaner i forhold til arbejdsrutinerne. Hos Mikrolab udvikler vi effektive, men simple hjælperedskaber, som letter dagligdagen og gør, at medarbejderne kan koncentrere sig om arbejdsopgaverne og deres egen sikkerhed. Læs mere om Mikrolabs ergonomiske løsninger her.