Hvad er fordelene ved værktøjet?

Enkelt hjælpeværktøj til udtagning af kartoffelprøver til videre analyse
Effektiviserer processen i forhold til at udtage selve prøverne af kartoflerne – særligt når der er behov for mange gentagne prøver
Aflaster brugeren og minimerer risikoen for arbejdsskader gennem fysisk, gentaget og belastende arbejde (EGA og EBA)
Kræver ingen særlige forudsætninger – kan straks anvendes af alle

Simpelt værktøj sætter fart på en ellers manuel proces

Prøveudtagningsværktøjet består af en boks med studs hvorpå der tilsluttes en slange. For enden af slangen sidder prøveudtagningsenheden med form og størrelse som en kuglepen. På prøveudtagningsenheden sidder en biopsi-nål, som stikkes i kartoflen, når der skal udtages en prøve.

Nålen trækkes ud af kartoflen med prøven, og herefter pustes kartoffelprøven ud med trykluft, når brugeren aktiverer kontakten på enheden. Enheden fås også med en fodbetjent kontakt, således at brugeren efter at have udstukket kartoffelprøven blot skal aktivere en fodkontakt med et tryk, hvorefter apparatet puster prøven ud. På selve boksen sidder der en tællerfunktion, som holder regnskab med antallet af udtagne prøver, således at brugeren kan koncentrere sig om at udtage prøver – hvilket ofte er mange ad gangen i løbet af en arbejdsdag. Mikrolabs prøveudtagningsværktøj er udviklet på baggrund af kundeforespørgsler og er derfor et effektivt redskab til de laboratorier, som udtager mange prøver og analyserer et stort antal kartoffelprøver på daglig basis i sæsonen.

Værktøjet er velegnet til at udtage prøver til alle typer af analyser af kartofler, men kan også anvendes til andre madvarer eller uorganiske materialer med lignende konsistens.

Mikrolab tilbyder ergonomiske hjælperedskaber der skaber trivsel i laboratoriet

For laboranter og assistenter, laboratorieteknikere og bioanalytikere er dagligdagen præget af mange gentagne rutineopgaver, der stiller store krav til fysikken. Mikrolab udvikler simple, intuitive og effektive hjælperedskaber og laboratorieudstyr, som gør arbejdsdagen nemmere i laboratoriet. Læs mere om Mikrolabs øvrige løsninger her.