Vials

Vials, injektionsflasker, kromatografirør, prøveglas, crimpglas, glas med krave, snapvials, vialer, skruelågsglas, serumflasker, vials med kerne, vials med tragt, mikroliter-vials - Kært barn har mange navne. Og uanset hvad du søger, i hvilket materiale, hvor stort volumen og i hvilken model, kan du finde det blandt vore produkter. Herunder finder du guide og tips til at vælge det rigtige glas til din analyse eller applikation.

Valg af vial

Valg af låg/kapsel og indlæg

Valg af vial

I chromatografi anvendes en bred vifte af glas eller plast vials som prøvebeholdere til analysebrug. Da de hovedsageligt anvendes til autosamplere eller andre automatiske instrumenter er streng overholdelse af alle dimensioner afgørende for en problemfri kørsel. Udover disse fysiske egenskaber skal glasset også opfylde krav til inertithed og renhed, som ellers kan forårsage forkerte analyseresultater.

ML’s egen vial-serie overholder de fysiske og kemiske krav ved forskellige implementeringer:

Næsten alle hætteglas er lavet af 1. hydrolytiske klasse glas. Første hydrolytisk klasse glas er meget hårdt og har en lav ekspansionskoefficient selv ved høje temperatur-variationer. Det har en fremragende kemisk resistens til sure og neutrale opløsninger, og endog til alkaliske opløsninger på grund af dets forholdsvis lave alkali-indhold. Højere densitet af glassets overflade giver en højere hydrolytisk resistens. Klart glas af 1. hydrolytiske klasse er betegnet som 33 ekspansion (type 1, klasse A) og 51 ekspansion glas (type 1, klasse b), mens brunt glas generelt kun fås som 51 ekspansionsglas. Fra et kvalitetsmæssigt synspunkt er begge typer glas egnede til anvendelse ved chromatografi, da de begge typer er 1. hydrolytiske klasse.

Alle vials, der bærer en CleanPack-etiket på forsiden af emballagen er pakket i certificeret renrum efter at have passeret glødeovn på ca. 600 °C. Disse høje renheds-forhold er farmaceutisk standard, og er nu også tilgængelige for Chromatografi-vials. Således kan du stole på rene, ukontaminerede vials til korrekt analyse.

Har du behov for ultra-rene vials er sterile vials nu også i vort sortiment.

Ud over standard glas leverer vi også nogle silaniserede produkter. Silaniserede glasprodukter anvendes til at reducere adsorptionen af polære forbindelser på overfladen af glasset (f.eks. proteinanalyse). Nogle forbindelser som aminosyrer, proteiner eller phenoler har tendens til at reagere med glasset og silaniseringen forhindrer dette ved at deaktivere glasoverfladen.

I nogle specifikke anvendelser som atomabsorption, vand- og proteinanalyse, kapillarelektroforese m.fl, skal der anvendes plast-vials. ML tilbyder også en bred vifte af plast-vials af forskellige materialer (PP, TPX).

Hvis din applikation kræver forseglede vials, der allerede lukkede, kan vi også levere dette til dig med enhver form for vials og låg/kapsel. Bemærk dog, at vials tages ud af CleanPack emballagen under lukkeprocessen og kan derfor ikke kaldes "cleanroom" pakket længere. EPA hætteglas kan leveres med eller uden certifikat afhængigt af dine krav. Desuden kan EPA-hætteglas også være leveres færdigt lukkede.

Valg af hals på vial

Vials fås i en række forskellige design af hals til hhv. skruelåg, kapsler, snaplåg eller propper. Det mest almindelige 1,5ml vial (2ml) fås med vid og smal hals, hvor den vide model har ca. 40% bredere åbning. Den store åbning reducerer risikoen for bøjede autosamplernåle under prøveudtagning.

Skruelågsglas

Vials med standard gevind

Gevindet løber hele vejen ned til skulderen af glasset

Vials med "short thread" ND9 gevind

Gevindet slutter midt på kraven, således at robotter har plads til at gribe mellem låg og skulder på glasset

Vials med "Surestop" gevind

Gevindet er forsynet med en kant, der sikrer at låget ikke kan overspændes, og at tilspænding bliver ensartet

Vials med 18mm præcisionsgevind

Til headspace og SPME. Anvendes kun med magnetiske skruelåg


Skruelågsglas giver lav fordampning, mulighed for genbrug, og mindre stress på hånd ved lukning end kapsler, og kræver ingen specielle værktøjer. Skruelågsglas fås med forskellige gevindtyper, de mest almindelige er:


8-425 – ND8 – 8 mm
9-425 – ND9 – 9 mm (short thread)
10-425 – ND10 – 10 mm
13-425 – ND13 – 13 mm
15-425 – ND15 – 15 mm
18-400 – ND18 – 18 mm
18 mm præcisionsgevind
20-400 – ND20 – 20 mm
24-400 – ND24 – 24 mm

Skruelåg er som regel en dyrere løsning end kapsler.

Vials med krave til kapsel

Vials med standard krave til kapsler

DIN krave. Den mest almindelige type krave til kapsler.

Vials med skrå krave

Den skrå krave anvendes hovedsageligt til headspace.

Vials med special-krave til SPME

SPME-glasset er fremstillet med en tykkere krave.

Vials med krave til kapsler anvender lakerede aluminiumskapsler, som er relativt billige og når kapslen er korrekt krympet har du den bedste forsegling til langtidsopbevaring. Lukning og åbning af kapsler kræver et værktøj. Kapsler kan ikke genbruges.

 

Vials med snapring-krave

Vials med snapring-krave

Kraven kan anvendes med både snapringlåg og kapsler (ND11)


Vials med krave til snapringlåg er mindre tilbøjelige til at gå i stykker ved åbning (decapping), da mere glas anvendes i fremstilling af glassets hals. Vials med snapring-hals kan anvendes med enten kapsler eller snaplåg, og ingen specielle værktøjer er nødvendige for at fjerne snaplåg. Disse vials anbefales til kortvarig prøveopbevaring og ikke-flygtige prøver, fordi forseglingen ikke er så sikker som med kaspler eller skruelåg.

 

Prøveglas (shell vials)

Prøveglas (shell vials)

Prøveglas (shell vials) er et økonomisk alternativ til skruelågsglas til Water's HPLC autosamplere eller enhver anden autosampler, der ikke bruger en robotarm til at flytte glassene. De fleste prøveglas sælges med en polyethylenprope, der har et område for nem penetrering.

Forskellige typer bunde på vials


Flad bund

Afrundet bund. Anvendes til headspace

Rund bund

Konisk bund

Flad bund, med indvendigt reservoir for små prøvemængder

Valg af låg/kapsel og indlæg

Din applikation eller udstyr bestemmer normalt dit valg af lukke til dit glas/vial. Den tætteste lukning får du med en kapsel, og det er samtidigt den mest økonomiske løsning. Skal du genanvende dit låg, skal du vælge skruelåg, snaplåg eller prop. Skruelåg giver den tætteste genanvendelige lukning, snaplåg eller prop giver den hurtigste lukning/åbning.

Nogle udstyr skal bruge magnetiske låg, som fås i både skruelåg og kapsler, og til headspace-analyser kan anvendes kapsler med overtrykssikring.

Det rigtige valg af indlæg afhænger af din applikation. Næsten alle indlæg er lamineret på den ene side med PTFE, som har en høj kemisk resistens og danner en inert barriere mellem prøve og indlæggets "bløde" materiale. Det "bløde" materiale har forskellige fysiske og kemiske egenskaber, som temperaturresistens, genlukkelighed, renhed, tykkelse osv. Herunder finder du nogle anbefalinger til valg af lukke til dit vial, men listen er langt fra komplet, da kombinationerne og applikationerne er omfattende. Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os for valg af korrekt vial og låg/kapsel.


Gentagne injektioner

Kapsler med ETFE/Naturgummi indlæg

Skruelåg med ETFE/Naturgummi indlæg

Snaplåg med ETFE/Naturgummi indlæg


Temperatur


-40 - 110 oC

Kapsler med PTFE/Naturgummi indlæg

Skruelåg med PTFE/Naturgummi indlæg

Snaplåg med PTFE/Naturgummi indlæg


-40 - 120 oC

Kapsler med ETFE/Naturgummi indlæg

Skruelåg med ETFE/Naturgummi indlæg

Snaplåg med ETFE/Naturgummi indlæg

Kapsler med PTFE/Butylgummi indlæg

Skruelåg med PTFE/Butylgummi indlæg

Snaplåg med PTFE/Butylgummi indlæg


-60 - 200 oC

Kapsler med PTFE/Silicone indlæg

Skruelåg med PTFE/Silicone indlæg

Snaplåg med PTFE/Silicone indlæg


Tynd kanyle - anvend et tyndt PTFE/Silicone indlæg (1,0mm) eller et forskåret indlæg

Kapsler med PTFE/Silicone indlæg

Skruelåg med PTFE/Silicone indlæg

Snaplåg med PTFE/Silicone indlæg

Kapsler med forskåret indlæg

Skruelåg med forskåret indlæg

Snaplåg med forskåret indlæg


Stump tyk kanyle

Kapsler med forskåret indlæg

Skruelåg med forskåret indlæg

Snaplåg med forskåret indlæg


Kritiske analyser - krav til renhed

Kapsler - Ultraclean

Skruelåg - Ultraclean

Snaplåg  - Ultraclean


Lav "coring"

Kapsler med dobbeltsidet PTFE

Skruelåg med dobbeltsidet PTFE

Snaplåg med dobbeltsidet PTFE


Copyright © 2017 Mikrolab Aarhus A/S. All rights reserved.